thumbnail

Kerala PSC- GK Questions and Answers- Set 4

Question1:-The first Indian man to win Asian Marathon Championship
 A:-I.M. Gopikrishna
 B:-Gopi Thonakal
 C:-Milka Singh
 D:-Anil Sinha
Answer:- Option-B
Question2:-Who was the first Non-Brahmin to ring the temple bell of Guruvayur?
 A:-K. Kelappan
 B:-Ayyankali
 C:-P. Krishna Pillai
 D:-C. Kesavan
Answer:- Option-C
Question3:-On which day observed as World Fisheries Day?
 A:-Nov. 21
 B:-Nov. 15
 C:-June 25
 D:-April 22
Answer:- Option-A
Question4:-Original name of Thycaud Ayya
 A:-Ramayyan
 B:-Nanu Moopan
 C:-Sivanandan
 D:-Subharayan
Answer:- Option-D


Question5:-Who introduced Pidiyari System in Kerala?
 A:-Kuriakose Elias Chavara
 B:-Mar Sapir iso
 C:-Poikayil Yohannan
 D:-Dr. Abraham Malpan
Answer:- Option-A
Question6:-Who is known as Madan Mohan Malavya of Kerala?
 A:-V.T. Bhattathiripad
 B:-Ayyankali
 C:-Sree Narayana Guru
 D:-Mannath Padmanabhan
Answer:- Option-D
Question7:-The American writer who won Man Booker Prize in 2017
 A:-Samuel George
 B:-George Saunders
 C:-Steephenson
 D:-Thomas James
Answer:- Option-B
Question8:-Name the leader who participated in the "Rajadhani March" held in 1938 to Kawadiyar palace
 A:-Anna Chandi
 B:-Arya Pallam
 C:-Akkamma Cheriyan
 D:-Sethulakshmi
Answer:- Option-C
Question9:-Founder of Chera Mahajana Sabha
A:-Brahmananda Sivayogi
 B:-Pampadi John Joseph
 C:-Abraham Malpon
 D:-A.K. Gopalan
Answer:- Option-B
Question10:-Where did India International Science Festival 2017 took place?
 A:-Mumbai
 B:-Jharkhand
 C:-Chandigarh
 D:-Chennai
Answer:- Option-D
(GK Questions from Question Paper Code: 3/2019/OL, Category Code: 024/2018, Exam: HSST (jr) Journalism)

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

3 Comments